Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2007 14:13 - Шумен съсед
Автор: injnina Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9391 Коментари: 29 Гласове:
0

Последна промяна: 05.04.2007 14:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

От две години насам от дясно се появи нов съсед! Млад,  несемеен, кара джип, не съвсем лъскав .Работа-неизвестна/ и до сега/. Режим- нестандартен!
Започна веселба с шумни купони, чалга-музика високо, високо и до четири-пет сутринта. Не че имам нещо против каквато и да била музика, но когато едно и също гърми през нощта, когато хората обикновенно спят- най-малкото е досадно. 
Имаше опити за молба да се спазва вечерният час, но отговорът беше: -Аз съм си в къщи!
Споделих с кой ли не. Четох разни книги за това. Няма спасение!
Е, кажете ми как да се науча да живея в близост с такъв човек?
Съветват ме:- Опитай да бъдеш добър съсед!
О.К. Не шумя през деня, когато до обяд спи, защото бих могла и аз да го събудя с една ария от опера например?...
Някак си след две години човек се приспособява. Преместих се да спя в по-отдалечената стая на жилището/добре , че не е само една!/, излизах от къщи и сега се махам също , ако в мене напрежението се повиши доста! Да отбележа, че работя на ненормиран работен ден и работя и в къщи повечето време от деня/.
Вероятно разбра,че вече няма голям ефект от това , което прави и ето, че от два месеца си има малко куче, което успешно замести чалгата.  Рано, рано сутрин , вместо да го изведе, той го изхвърля на терасата и се прибира да си доспи, а кучето джавка, вие, лае - гладно, нещастно, изоставено. И най-странното е, че не млъква и не се  уморява и не се примирява. 
Опитвам тактиката на оттегляне и мълчание, сякаш не съществува. Казват ми, че това ще предизвика омраза и гняв и кампанията ще продължава. 
Как да бъда любезен и внимателен съсед? Кажете ми ?
Чух в едно предаване, че ако не мога да реша проблема, значи няма проблем! Така ли е наистина?
Като пиша това кучето му джавка прегракнало на терасата...

 



Тагове:   шумен,   съсед,


Гласувай:
0



1. fiona - Добре би било, ако елиминираме проблема,
05.04.2007 14:33
той да изчезва от само себе си. Може понякога да се получава, но за шумния съсед едва ли. Горкото куче...

В такива случаи... колкото и забележки да му отправиш, едва ли ще се оправи положението. Може би в някой момент ще свикнеш с шумотата. Ужасно е. Разбирам те напълно. И аз живея сред такива хора. Успях да се абстрахирам от доста неща, но от надутата чалга не. Мъкааа.
цитирай
2. sad - За кучето - отрова
05.04.2007 14:35
За съседа - полиция, ако не миряса плащаш на някой да му начупи кофата повече от веднъж ако е необходимо
С добро нищо не се постига
Успех
цитирай
3. injnina - fiona!
05.04.2007 14:45
Благодаря ти за разбирането! Аз много обичам животните и особено умните кучета. Но това е нещастно и се чудя дали да не му метна един кокал, даже и да има последици от това. Но никога не мога да отровя животно. Много плаках, когато трябваще поради старост и болест, за да не се мъчи да приспят с инжекция едно мое куче преди години.
Лек ден ти желая!
цитирай
4. esperansa1950 - шум!
05.04.2007 14:45
миличка,съчувствам ти и аз съм на същия хал!Над главата ми местят всички възможни мебели с влачене!!!Ако създадем партия на изтормозените от съседи ще спечелим изборите!!!
цитирай
5. injnina - sad!
05.04.2007 14:47
Не разбрах коя кофа да му начупи? Това ли е, което си мисля?
Ами сигурно съм малко страхлива и не мога със силови методи? Това лошо ли е?
цитирай
6. injnina - esperansa 1950
05.04.2007 15:00
Идеята ти е чудесна, но и хубаво и жалко, че сме толкова многобройни...
цитирай
7. bamby13 - ...
05.04.2007 15:08
Може би, би могла да потършиш съдействие от организация за защита на животните. Да му отнемат кутрето щом така го изоставя. А това с операта и на мен ми хрумна докато четях. Най-добре опитай с Вагнер или Берлиоз :-)
Желая ти успех.
цитирай
8. fetish - Естествено, че за съседа се опла...
05.04.2007 15:27
Естествено, че за съседа се оплакваш на полицията. Само в България е това първо да говориш с някого, който ти пречи. По цял свят е - ако някой ти пречи - полицията. Ако от полицията дойдат, но после той пак продължава - пак се обаждаш. А ако и това не помогне - ти си дала решението - когато той иска да спи , ти започваш с неговите камъни по неговата глава. Пускаш си оперите и готово. Междувременно в закона пише, че никой няма право да вдига шум мевду 22 и 06 часа и между 14 и 16 и почивните дни (събота и неделя), независимо дали е "вкъщи", ако със шума си пречи на други хора.
А кучето не е виновно за стопанина си, така че на него нищо не трябва да се прави.
цитирай
9. viovioi - никакво разрешение няма и никога, така ще е докрай
05.04.2007 15:30
такива са условията в обществените спални т.н. блокове.Сещам се за едно разумно нещо : къща самостоятелна еднофамилна с две липи отпред както е казал поета.Не слушай sad.
цитирай
10. nejnostava - ами..
05.04.2007 16:06
защо не говориш отново с него... вдигай и ти шум... ей така-бунтарски... Обаждай се на полиция.. баща ми го е правил и идват...
цитирай
11. sad - Правилно :)
05.04.2007 16:08
Не ме слушай, аз често греша :)
цитирай
12. dadide - ***
05.04.2007 16:30
Живях 1 г. в панелка със съсед над мен, който обожаваше да слуша от най-долнопробната чалга и я надуваше в невероятни среднощни часове. Един ден не ми издържаха нервите и качих тонколоните върху библиотеката, обърнах ги нагоре и пуснах Вагнер "Танц на валкюрите" с такава сила, че се почувствах като гост на Вагнеровите /вагханални/ празници :)
Повече не чух музика от съседа :)
цитирай
13. injnina - Да сменя жилището си...
05.04.2007 16:48
Обмислям тази идея, но въпросът е финансов преди всичко. Сега не мога да си го позволя.
За къщичка с две липи отпред кой ли не си мечтае? Чудя се дали и там има шум? Но все пак няма да е същият, като този в непосредствена близост.
цитирай
14. injnina - Благодаря...
05.04.2007 16:51
на всички за съветите и съпричастността. На първо време почвам с оперни арии и то точно тези, които ми препоръчахте. Ще сложа и колонките на подходащто място. Войната започва...
Ако оживея ще се чуем тук, на това място по което и време да е!
Освен да се шегуваме друго по-добро лекарство не виждам. Ще докладвам за резултата...
цитирай
15. анонимен - Успех
05.04.2007 17:23
Уважаема, injnina, явно сте мила жена и просташките методи не са ви при сърце, но срещу съседи-темерути най-добре е да се използват такива иначе скоро и някоя крещяща любовница ще се нанесе във въпросния и после и тапи в ушите няма да ви помогнат, защото тормоза ще е пълен.
1.Викане на полиция- не се стеснявайте да ги викате- те са отзивчиви и влизат в положение дори няколко пъти да ги викате в една нощ.
2.Ако имате общо външно табло със съседа свийте му бушона посред нощ точно, когато е най-голямата олелия.
3.Задължително на сутринта след купона си надуйте прахосмукачката, уредбата или телевизора с никой сапунен сериал.
4. Кучето горкото не е виновно, но можете да сигнализирате ,че не е гледано и ще му го приберат. Или давате сигнал че ходи непрекъснато в градинките до блока и като му хакнат няколко глоби сам ще се отърве от него. (тук и сама не си вярвам) :)
Чакам с нетърпение да споделите напредъка по темата.
цитирай
16. injnina - Анонимен!
05.04.2007 17:39
Първите три точки ми допадат, особено за бушона. Ама как не съм се сетила досега! Хм! Супер е като идея! Ще видя програмата за сапунените сериали, че аз такива не знам и не гледам. Как ли ще го изтърпя самата аз? Олелия от всякъде- прахосмукачката, ТВ и т.н Точка 4. не става. Аз поне не вярвам, че ще му тряснат глоби и прочие предупреждения.
цитирай
17. sad - Дам.. счупено яйце под изтривалката..
05.04.2007 18:11
..и храна за котки пред вратата му също биха свършили чудесна работа. Всъщност не ме слушай де :)))

И не забравяй ако звънне на вратата да ти мърмори да излезеш по пеньоар, ролки и с маска на лицето :D
цитирай
18. injnina - sad!
05.04.2007 18:25
Мислиш ли, че ще ми звъни?
Сигурно няма да отворя!!! Нямам и ролки за коса, и котешка храна и прочие сценични атрибути! А може и да изляза извън контрол и да излея всичко, което ми се е насъбрало! Не искам обаче това да се случи! Не! В никакъв случай!
Поздрав от мен за теб!






цитирай
19. ingodwetrust - Ченгетата
05.04.2007 20:34
ще го накажат с дебелия жезъл в участъка. МВР толерира анонимните сигнали (:
цитирай
20. fugitive - Само
05.04.2007 21:13
Slayer на мах рано сутрин всяка сутрин ги оправя такива идиоти. Може и Ministry за разнообразие - шиб@ните чалгисти мразят метъл. За кученцето кюфтенце с екстра, а за идиота - бой и ченгета нон стоп в добавка към треснята.
цитирай
21. dreadknight - С колегата от предния пост споде...
05.04.2007 21:23
С колегата от предния пост споделяме едно и също влечение към метъла и напълно подкрепям предложението му. Тествано е - работи. Друго, което помага, но не знам как жена ще го приложи на мъж е да позвъниш рано сутринта и като ти отвори да влезеш и да му вземеш захранващия кабел на уредбата. И това е тествано - работи на 100%
цитирай
22. sad - Нали за война се готвиш?
05.04.2007 21:46
Мислиш ли че ако надуеш Кармина Бурана в 6:30 сутринта на мах няма да доприпка да те види как си? ;)
цитирай
23. fugitive - Ами,
05.04.2007 21:47
да. - Аз така отказах кретените да гледат Шоуто на Слави така, че аз да го чувам дума по дума. След сто разправии без резултат - Сутрин в 7 - колоните до стената и South of Heaven до дупка. Сменях с Rammstein и малко Ministry за разнообразие. След две седмици от Слави и помен не остана.
Но кученцето на другите съседи за съжаление няма как да докопам, за да "почерпя" с кюфтенце с екстра, за да млъкне веднъж завинаги.
цитирай
24. анонимен - полиция...така реших аналогичния си проблем
05.04.2007 22:09
чалга купони до 4-5 сутринта...обажданията са анонимни това първо ....второ се записват и полицията няма как да не се отзове...трето но с най-голяма тежест е глобата която се налага при битов шум достига до 500 лв...това няма как да не впечатли кроткия гражданин...доста крути мерки но с простотията няма друг начин....успех
цитирай
25. injnina - Стягам мунициите...
05.04.2007 22:13
Вече разполагам с пълен боен арсенал от жанрове, техники и прочие.
За Метала- предполагам , че и той ще работи, както оперниите арии. За рапа как мислиш?
цитирай
26. fugitive - За рапа...
06.04.2007 09:05
За рапа не знам, честно казано. Някои чалгисти и рап слушат. Метълът, обаче, го мори безотказно ;)
цитирай
27. injnina - Металът е голяма работа!
06.04.2007 22:13
Работи!! Мори хлебарките отвсякъде! Рапът - по-универсален.
Поздрави!
цитирай
28. sad - В смисъл?
07.04.2007 14:31
Я дай повече подробности :)))
цитирай
29. injnina - Не смея да се похваля!
07.04.2007 15:38
Но шумът е нормален, средностатистически! На кучето-кокал и замлъква, поне за малко.
Имаше и "среднощни посещения"?! ...Наскочиха и някои съседи!
Благодаря за смелостта, която получих!!!
Най-весели празници и радост безгранична!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: injnina
Категория: Тя и той
Прочетен: 733191
Постинги: 150
Коментари: 1391
Гласове: 15151
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930