Постинг
28.05.2007 10:29 -
Кулинарни просветления
Автор: injnina
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1509 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 29.05.2007 10:27
Прочетен: 1509 Коментари: 4 Гласове:
0
Последна промяна: 29.05.2007 10:27
Посвещава се на кисело-сладкия китайски сос!
Сега пазарът е богат и преситен на различни храни- готови, полуготови, за приготвяне. Преди време асортиментът беше беден и се налагаше по-голяма част от храната на семейството да се приготвя в къщи.
Изборът е наш, според това доколко разполагаме със свободно време, сили и желание сами да приготвим храната си.Въпросът е, според мен, доколко готовите храни са пълноценни , без консерванти и дали отговарят на критериите за здравословно хранене.
Но, разбира се, че от време на време човек може да се поглези и да направи нещо "автентично", нещо празнично и специално за случая! И ако го направи от душата си, с мерак и пълна концентрация към процеса , убедена съм, че резултатът ще е повече от фантастичен. Е, на първо време трябва да се спазват точно грамажите на продуктите, и технологията. Но по-нататък нещата започват да се усещат и импровизацията е пълна.
Моят "кулинарен епос" беше преди десетина години. Натрупала съм какви ли не готварски книги. Правех сложни екзотични рецепти. Но сега съм се ориентирала към "БЪРЗО,ЛЕСНО,ВКУСНО, ЗДРАВОСЛОВНО". Това е за ежедневието. За празнични дни винаги приготвям нещо традиционно според сезона и повода за празнуване.
А вие как се справяте с "кулинарните изкушения?".
Поздрави с музиката на George Michael.
Сега пазарът е богат и преситен на различни храни- готови, полуготови, за приготвяне. Преди време асортиментът беше беден и се налагаше по-голяма част от храната на семейството да се приготвя в къщи.
Изборът е наш, според това доколко разполагаме със свободно време, сили и желание сами да приготвим храната си.Въпросът е, според мен, доколко готовите храни са пълноценни , без консерванти и дали отговарят на критериите за здравословно хранене.
Но, разбира се, че от време на време човек може да се поглези и да направи нещо "автентично", нещо празнично и специално за случая! И ако го направи от душата си, с мерак и пълна концентрация към процеса , убедена съм, че резултатът ще е повече от фантастичен. Е, на първо време трябва да се спазват точно грамажите на продуктите, и технологията. Но по-нататък нещата започват да се усещат и импровизацията е пълна.
Моят "кулинарен епос" беше преди десетина години. Натрупала съм какви ли не готварски книги. Правех сложни екзотични рецепти. Но сега съм се ориентирала към "БЪРЗО,ЛЕСНО,ВКУСНО, ЗДРАВОСЛОВНО". Това е за ежедневието. За празнични дни винаги приготвям нещо традиционно според сезона и повода за празнуване.
А вие как се справяте с "кулинарните изкушения?".
Поздрави с музиката на George Michael.
Не познавам по-добра готвачка от майка ми!
Бърза и много добра!
И тайната й е че готви наистина както и идва от душата и експериментира много :)
Прави уникално Имам Баялдъ :)
и измисли уникална рецепта за баклава, която сега е много популярна наоколо ;) защото е много практична и е по-добра от всички други баклави :)
с две думи мама ruleZ ;)
цитирайБърза и много добра!
И тайната й е че готви наистина както и идва от душата и експериментира много :)
Прави уникално Имам Баялдъ :)
и измисли уникална рецепта за баклава, която сега е много популярна наоколо ;) защото е много практична и е по-добра от всички други баклави :)
с две думи мама ruleZ ;)
Обожавам тези страхотни баклавички и това със сини патладжани!!!
Пусни рецептите, ако не е кулинарна тайна или даже ги открадни за ме!!
Моля те!
Била съм в Анталия... Да не ти казвам какво има! Но предполагам, че знаеш, щом имаш такава майчица!
Лека вече!
цитирайПусни рецептите, ако не е кулинарна тайна или даже ги открадни за ме!!
Моля те!
Била съм в Анталия... Да не ти казвам какво има! Но предполагам, че знаеш, щом имаш такава майчица!
Лека вече!
3.
анонимен -
Страх ме е да говоря за храни...
30.05.2007 20:13
30.05.2007 20:13
и то любими!
Пощелива съм!
Но предпочитам домашното ...винаги!
цитирайПощелива съм!
Но предпочитам домашното ...винаги!
На гости!
И на мен най-ми се услажда домашно приготвеното! Особено ако е с любов направено и поднесено!
Лека вечер!
цитирайИ на мен най-ми се услажда домашно приготвеното! Особено ако е с любов направено и поднесено!
Лека вечер!
Търсене
Блогрол
1. Blogosfera: начало
2. Любимо занимание
3. За изневярата
4. Конфликти
5. Гняв
6. Женски сълзи
7. Трансформиране
8. Завист
9. Агресията
10. Доверието
11. Кипящ вулкан
12. Гостоприемство
13. Досадно рекламиране
14. Любов
15. Надежда
16. Споделено
17. Загубата
18. Желание за желания
19. Пак за любовта
20. Мълчание
21. Приказка
22. Любящо момиче
23. Родолюбие
24. Мъдрост и Лекомислие
25. Гласът
2. Любимо занимание
3. За изневярата
4. Конфликти
5. Гняв
6. Женски сълзи
7. Трансформиране
8. Завист
9. Агресията
10. Доверието
11. Кипящ вулкан
12. Гостоприемство
13. Досадно рекламиране
14. Любов
15. Надежда
16. Споделено
17. Загубата
18. Желание за желания
19. Пак за любовта
20. Мълчание
21. Приказка
22. Любящо момиче
23. Родолюбие
24. Мъдрост и Лекомислие
25. Гласът