Откъде ми хрумна щурата идея да купя от един щанд за морски деликатеси този Октопод?
До сега не съм приготвяла те такова животно!
Отварям Интернет, намирам рецепта и започвам кулинарията. Там пише как се почиства, начуква, за да стане крехък, но се оказа, че моят вече е обработен .
Обикновено имам идея за някакво ядене и принципи. Другото е импровизация и уверявам ви с не лош резултат.
Този път обаче спазвам точно съставките, количествата и технологията. Написана на едно хвърчащо листче рецептата седи до мен на плота и вдъхновено започвам!!! Поставени в тиганчето парчетата октопод започват да отделят собствен сос, който трябва да изври. След това се добавят и подправките и т.н.
В началото толкова се отчаях, че реших повече да не се занимавам с неуточнени експерименти.
Утешавах се отвреме на време с мисълта, че накрая как да е ще ги дъвча парченцата дори и само аз , без да настоявам някой друг да се измъчва заради моите кулинарни мераци..
Опитах едно парченце - интересен вкус , аромат, месцето нежно, хм. бива! И за гарнитура- сварени картофки. За пиенето- оставам на вас идеята за най-подходящото за случая!
Поздрави! Лек и приятен ден!
Поподнала си точно на добрия октопод.За да е крехко месото се удря 100 пъти в земята.Ако си на морето може и в скала.След това се започва с готвенето.
Вярвам,че е било вкусно!:)))
И някои тънкости, защото явно е много важно!
Хм! 100 пъти удряне! А аз нито веднъж?
Добре че имах късмет !!!
Целувки! И друг път не си трай щом като имаш опит в морските дарове.
Вече и аз искам октопод!:)))
2. Любимо занимание
3. За изневярата
4. Конфликти
5. Гняв
6. Женски сълзи
7. Трансформиране
8. Завист
9. Агресията
10. Доверието
11. Кипящ вулкан
12. Гостоприемство
13. Досадно рекламиране
14. Любов
15. Надежда
16. Споделено
17. Загубата
18. Желание за желания
19. Пак за любовта
20. Мълчание
21. Приказка
22. Любящо момиче
23. Родолюбие
24. Мъдрост и Лекомислие
25. Гласът