Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2007 12:30 - Някой иска, настоява да спечеля пари! Защо ли?
Автор: injnina Категория: Други   
Прочетен: 6508 Коментари: 26 Гласове:
0

Последна промяна: 19.07.2007 12:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Намирам сутринта в пощенската си кутия голям плик -А4 формат, оранжев, луксозен, ама много луксозен плик облепен, с надписи: "ВАЖНО!!!", " С препоръката на Ники Кънчев!"- Казвам си:Тоя и тук ли е?, "Лични документи за участие"...
Първата ми мисъл е: - Пак ме зарибяват! Защото вече два пъти получавах подобни писма, които просто изхвърлях, без никаква реакция от моя страна.
Какво беше моето учудване, че вече съм удобрена за третия финален?!! кръг. Ама аз не съм участвала в другите два! Как стават тия работи?
От пръв поглед не можах да разбера уловката- защото ВИНАГИ има такава. Предишните два пъти беше по-елементарно и веднага открих сумата, с която трябва да участвам. Е, ясно е, че сиренето е с пари, ама чак за такива будали ли ни смятат някои.
Този път трябваше да разлистя повече от десетина листовки, листчета, дори има залепен ключ, който ще отвори една от трите коли , дадена на друга листовка. Там пък има инструкции как да се открие някакъв код и т.н.
Занимавки, отпратки, карти, фишове, гаранция за получаване, карта за бърз отговор, пликове...Това се казва реклама!
Най-накрая намирам заветното изречение: "Вероятно се питате защо сме положили толкова много усилия, за да подготвим прехвърлянето на значителната сума до 100 000 лв...." Ха! И искат съгласието ми!! , ако спечеля да ми преведат до 90 000лв.??
Трябва да купя луксозна скъпа книга, няма да я назова, за да не правя реклама с наложен платеж!
Да! Трудно е вече на печетарите и изданията на хартиен носител!!! В тези Интернет времена и мигновен достъп до всякакъв вид информация какво да правим с книгите? 
Като излизах от къщи мернах същия плик в друга пощенска кутия на съседите, а пък ме уверяваха, че съм избрана от 4.5% от жителите на страната. Бре, голям късмет за софиянци. Дали има избрани и в другите градове или пак столичаните се уредихме?



Тагове:   настоява,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. magii - *
19.07.2007 12:44
има,има...
бабет се беше засилила да си купи книгата...
ама и обясних,че това е поредната измама..
цитирай
2. injnina - magil
19.07.2007 12:47
Те на това разчитат, но явно се старят повече, защото народът захитря!
Поздрави!
цитирай
3. mattea - :))))))))))
19.07.2007 13:14
ужасни са тия, и нашият квартал е от 4,5% от България, та вчера хвърлях листчета.
Най ме уби аргумента - ако не вярвате, че може да спечелите и не ни изпратите отговор по условията, то вие наистина няма да спечелите... Осъзнавах го пет минутки и още съм впечатлена - толкова увъртане за простия факт, че ако не участваш, то ти не участваш...
А другата врътка е тегленето на наградите - знаеш ли кога са въпросните 90 000? През декември 2007....
цитирай
4. pach - Аз пък си я взех
19.07.2007 13:16
книгата де... Става , но на тая цена не бих я взел от книжарницата (там е един от номерата им) , но пък им я плащах официално на вноски (на които бях забравил редовността ) но пък те търпеливо ме чакали 5 месеца , после явно съм изкочил от компютъра им - изпратиха ми покана за незабавно плащане , само че аз им я платих пак на вноските дето ги бяха обявили !!! така от 4 станаха 9 месеца (като децата :-)) междувременно си играх в томболите им (ама други взеха наградите) и съм доволен от тях!!!Купих и още нещо , но не всичко и това е втория им номер !!!Всъщност така си правят пазарни и т.н. проучвания , за тях напрактика безплатно!!!
Иначе книгата става , харесва ми (говоря за първата )
цитирай
5. injnina - mattea
19.07.2007 13:20
Те врътките много, ама тази съм я пропуснала за тегленето на наградите, де!
Поздрави и лек ден!
цитирай
6. injnina - pach
19.07.2007 13:23
Всичко е улеснено- и изплащането на вноски дори. Иначе в книжарницата май не става на изплащане?
Най-точно си го казал: Правят си проучвания и хем продават! С един куршум няколко заека.
Казваш, че книгата си заслужава?
цитирай
7. babavidanews - нема лабаво
19.07.2007 13:31
При мен екшънът е още по голям. Живея сам а получих цели три плика. вярно е че обичам да чета и не съм спирал, ама това е тъпо. Но някои се връзват, жалко..
цитирай
8. injnina - babavidanews
19.07.2007 13:35
Три плика?
Май са се престарали или оляли!
Поздрави и лек ден!
цитирай
9. artanis - много хора ще се подлъжат, според мен
19.07.2007 13:41
Защото не са чували за този начин на измама. Доста е практикуван на други места - например в Щатите, като жертвите са често имигранти (дори в правителствени сайтове има обяснения как да се пазят хората от измамници).

поздрави:
цитирай
10. injnina - artanis
19.07.2007 13:47
Определено се налага да се "отворят" очите на по-наивните хора. Това е важен проблем: Как да се пазим от измамници? Вероятно се създават нагласи и човек знае как да реагира и как да търси подвеждащия елемент в агитацията.
Лек ден и разхлада ти пожелавам!
цитирай
11. анонимен - ->
19.07.2007 13:50
Преди няколко месеца дъщеря ми попаднала на първата 'пратка' и бързо-бързо пуснала на обратно някакви пликове, които 'гарантирали' участието по-нататък. Научих го вчера, когато я видях с прехапан от усърдие език да надписва един шарен плик. Тези там са наистина закъсали, след като на очеизвадно детски почерк са реагирали. Обясних на дъщеря ми за какво става дума и тя възкликна: "Ооо, писна ми от реклами!" и изхвърли всичко в боклука :-)
цитирай
12. injnina - анонимен
19.07.2007 13:56
Не ги интересува дали почеркът е детски. Там има адрес, на който живеят законно граждани. Писмото не беше адресирано персонално до мен, а до адреса, на който живея!
Така че те са си опекли работата правно и законно.
Няма съмнение в това.
Ако мине номерът на любопитството и интригата!
цитирай
13. анонимен - така се взима инфо
19.07.2007 14:12
Така ти прихващат личните данни за понататъшни цели на директен маркетинг. Прави го Марксман.

Дразнят ме.
цитирай
14. injnina - анонимен
19.07.2007 14:51
Ще се възползам от правото си да не ти отговарям!
цитирай
15. pach - аз пиша...
19.07.2007 15:08
...за Рийдър д-------- и първата книга "Чудесата на света" , голяма дебела люксозна нонякой неща известни ми , други не (планетата ни хич не е малка) единствено ме хвана яд че някои природни забележителности са глупости в сравнение с нашата природа - ама толкова знаят редакторите на тази книга!!! :-)
Обаче снимките са на ниво!!!
цитирай
16. injnina - pach
19.07.2007 15:28
Да! Нашата природа!!!
Аз често разглеждам снимки на нашите природни забележителности, дадени в Интернет вкл. и любителски. И тук в блога има такива материали...Но
може би книгата все още дава непосредственото усещане и особено ако изданието е луксозно, тогава наслаждението е пълно.
Усмихнат ден ти желая!
цитирай
17. boyoto - Ние си имаме
19.07.2007 16:31
в редакцията няколко писма. Мислех да предложа това за тема за нивя брой. Оказа се обаче, че и останалите редактори са сред 4,5% от жителите на страната. Да не би да наблягат на журланисти :)
цитирай
18. injnina - boyoto
19.07.2007 16:37
Темата си я бива! Но май наблягат на интелигенцията, защото знаят, че може да се съблазнят за лъскавото издание и за интересните неща в него. Безспорно има какво да се научи! Но захватката е много яка- европейска, или америнаска- не знам, но определено е комерсиална!
Поздрави!
цитирай
19. анонимен - Играеш печелиш....
19.07.2007 16:56
Първо уточнение: можеш да отговориш с Да или Не на предложението им да купиш книгата. Аз естествено отговорих с Не, но въпреки това отговорих....викам си все пак 100 000лв. ако не пусна ще ме е яд. Така два пъти отговарям с Не, докато не получих миналата седмица въпросният жълт плик, който бе адресиран лично до мен :))) Отгново отговорих с Не, с идеята да продължа да участвам.....само че на следващият ден, дядо ми получи същия плик без да е участвал или отговярял...вярно не е адресиран до име, а до адрес....В момента се чудя дали бих повтроил тази глупост да участвам... :)
цитирай
20. injnina - анонимен
19.07.2007 17:10
ти си мъдър и искаш да намериш пролуката и експериментираш, както си го описал добре. Но резултатът е налице. При тях празно няма. Просто няма!!
цитирай
21. анонимен - Играта преди всичко!!!
20.07.2007 08:37
Играта преди всичко е покритие за нас участниците!!!
Ако не си купиш нещо - не ти искат пари, това е...
Играя редовно и с "не" и с "да" - при да купувам стоката която предлагат ! И в двата случая шансовете ти нарастват , имаш повече регистрирани участия
(независимо с да или не ти си в базата им) .
получих на три различни адреса , от които само един поименно , щом ги попълних данните вече и на трите сам с един и същи клиентски номер (абе вече се познаваме) , лошото е че у нас стоките (книги,учебни курсове , електроника ) не са кой знае на какво ниво но стават - за толкова пари ,това е...
Иначе фирмата е с американски корен и доста стара история , но в щатите са елитни и клиентите и стоките!!!
Изглежда тук някой е откупил франчайза , или там както се казва .
Стараят се и тук книгите да са основното , тоест знанията - те така се продават във епоха на електронните технологий.
Внякои от страните дето работят книгите могат да се купят само от тях и това малко или много ги задължава в качеството , но в крайна сметка безплатно сирене няма .В наградата за бърз отговор влизат тези от първите седем дена - но аз например докато получа писмата е минал месец...тоест идеята заради БГ пощи се опорочава!!!
цитирай
22. анонимен - :) Добре си го казала
20.07.2007 09:59
Винаги са ме дразнили тези кампании.
"Вие сте единствения, неповторимия, спечелихте награда, обадете ни се..."
Обаждаш се и наградата е 5% отстъпка за закупуване на книга. А твоето мнение искаш или не искаш да получаваш въпросните неща, изобщо не е от значение. Никой не прави справка какво си отговорил. Просто се ползва база данни и се разпращат пратките.
цитирай
23. injnina - анонимен 21
20.07.2007 14:40
Много сериозни аргументи и мотивиран коментар. Благодаря ти!
Повечето от нас , вкл. и аз сме скептично настроени, защото все очакваме или да ни пробутат нещо, което не струва, или пък некачествено, а понякога и даже- нищо!
Вероятно този стил на предлагане и заливане с награди и т.н. все още е непонятен за нас. Но ще се привиква и човек просто ще има право на избор и ще се надпреварват разни фирми за неговото ДА!
Приятен ден!
цитирай
24. injnina - анонимен 22
20.07.2007 14:46
"Никой не прави справка какво си отговорил. Просто се ползва база данни и се разпращат пратките." Ето това е важното в процедурата.
Това е българският вариант на този модел!
Спор няма. Все нещо няма да изкусурим както му е редът!
Усмихнат и разхладителен ден ти желая!
цитирай
25. mmmmmmmmm - Ха ха ха...
23.07.2007 17:49
ние от провинцията получихме преди Вас предложението!:Р
Ама кой ли се е хванал?!...През пролетта наградата беше "Голф 5".Направо да вземеш да участваш!
Някой да е спечелил?!:)))
Да сте чули кой?!:)))
Ха ха ха ....
цитирай
26. injnina - mmmmmmmmm
24.07.2007 19:11
Никой не се е похвалил ни за "Голф," ни за нещо друго!
Не сме чули нищо такова!
Вземат ни за будали!
И си вярват!
Целувки!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: injnina
Категория: Тя и той
Прочетен: 731736
Постинги: 150
Коментари: 1391
Гласове: 15151
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031